Hogyan találja meg az arcformájához legjobban illő szemüveget?

Hogyan válassza ki a megfelelő keretet?

Az új szemüveg kiválasztása nem csupán látásunk javításáról szól, hanem stílusunk kifejezéséről is. Azonban a megfelelő keret megtalálása néha nem könnyű feladat, ha nem tudjuk, hogyan válasszuk ki az arcunk formájához leginkább illőt. De ne aggódjon, mert ebben a cikkben megmutatjuk Önnek, hogyan találhatja meg azt a tökéletes keretet, amely az arcformájához a legjobban passzol.

blog2

1. Ismerje fel az arcformáját

Az első lépés a megfelelő szemüveg kiválasztásához az arcformánk felismerése. Az arcformák széles skáláját különböztethetjük meg, és a különböző keretek eltérően mutatnak rajtuk. Az alábbiakban felsorolunk néhány gyakori arcformát és a hozzájuk illő keretek típusait:

Kerek Arc: Ha az arcának kör alakú a vonala, akkor olyan kereteket keressen, amelyek ellensúlyozzák ezt a kerekséget. Téglalap alakú vagy szögletes keretek lehetnek ideálisak, mivel azok szélesebbnek tűnhetnek, és kiemelhetik az arc struktúráját.

Szív alakú Arc: A szív alakú arcoknál a homlok a legszélesebb pont, míg az arc alsó része keskenyebb. Ebben az esetben olyan kereteket válasszon, amelyek alsó része szélesebb, mivel ezek kiegyenlítik az arcvonalat. A négyszögletes vagy ovális keretek jól illeszkedhetnek.

Ovális Arc: Az ovális arcúak szerencsések, mert szinte minden keret jól állhat nekik. Ezek az arcok általában arányosak, így bátran kísérletezhet különböző keretformákkal és stílusokkal.

Szögletes Arc: Ha az arc vonalai szögletesek és markánsak, akkor kerek vagy ovális keretek lehetnek a megfelelő választás. Ezek a keretek lágyítják az arc vonalait.

Hosszú Arc: Hosszú arc esetén szélesebb kereteket válasszon, mert ezek megadják az arc szélességét és megtörhetik az arcvonal hosszúságát.

2. Próbáljon sokféle keretet

A legjobb módja annak, hogy megtalálja az arcformájához leginkább illő szemüveget, az, ha sokféle keretet kipróbál az optikváriumunkban. Ne féljen kísérletezni különböző stílusokkal és színekkel is. Néhány keret elképesztően jól állhat, miközben mások nem igazán passzolnak az arcformájához vagy a személyes stílusához.

3. Fontolja meg a színt

A keret színe is fontos szempont lehet. A hajszín, a szemszín és a bőrtónus mind befolyásolják, hogy milyen színű keret áll jól. Például a meleg bőrtónusú embereknek általában meleg színek (például arany vagy barna) jól állnak, míg a hideg bőrtónusúaknak hűvös színek (például ezüst vagy kék) lehetnek ideálisak.

4. Vegye figyelembe az aktuális divattrendeket is

Bár a keret kiválasztásakor az arcformáját kell előtérbe helyezni, ne feledje, hogy a divat is szerepet játszik. Keresse meg az olyan kereteket, amelyek összhangban vannak az aktuális divattrendekkel, és amelyek stílusosak és divatosak.

5. Kérjen tanácsot

Ha bizonytalan a választásban, bátran kérjen segítséget szakértő munkatársainktól az Optikváriumunkban. Ők tudnak javaslatokat is tenni az ön arcformájához legjobban illő keretekről, valamint az aktuális divattrendekről és színekről.

6. Kényelem

Ne feledje, hogy a szemüveg kényelmesnek is kell lennie. Győződjön meg róla, hogy a választott keret jól illeszkedik az orrához és nem nyomja a fülét. A kényelem elengedhetetlen a mindennapi viselet során.

7. Szemvizsgálat

Egy jó szemüveg nem csak jól kell kinéznie, hanem pontosan is kell korrigálnia a látásproblémáit. A szemvizsgálat során munkatársunk megállapítja a dioptriát és egyéb szemészeti problémákat, ami segít abban, hogy a megfelelő szemüveget választhassa.

𝐎𝐏𝐓𝐈𝐊𝐕𝐀́𝐑𝐈𝐔𝐌 – Szemrevaló megoldások!

Foglaljon időpontot online!
Jelentkezzen be itt 👇

Comments are closed.