Hogyan ápolja szemüvegét

Bárki, aki szemüveget visel, kétségtelenül tapasztalt elkenődéseket és zavaró nyomokat a lencséken. A lencséken lévő foltok elvonhatják a figyelmet, különösen akkor, ha olvasni, televíziót nézni vagy vezetni próbál. Akár most ismerkedsz a szemüveggel, akár csak egy jobb módszert keresel a tisztán és védelmük megőrzésére, íme néhány tanács, amelyek segítenek a szemüveged gondozásában.

 

Hogyan kell megfelelően tisztítani a szemüveget és a lencsét?

A szemüveg tisztítása ugyanolyan fontos lehet, mint a kézmosás. Valószínűleg naponta többször is megérinti a lencséket, és még az is előfordulhat, hogy leveszi és leteszi a felületekre.

A szemüvegek és lencsék tisztításának legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja meleg víz és kevés pH-semleges szappan használata. Ujjával és hüvelykujjával finoman vigye fel a keveréket a keretre és a lencsékre. Feltétlenül tisztítsa meg a keret azon részeit, amelyek az arcával érintkeznek, mert ezzel eltávolítja a bőr zsírját és szennyeződéseit.

A szemüveg szárításához használjon puha tisztítókendőt. Próbálja kerülni a papírtörlőt vagy az arctörlőt.

A napi tisztításhoz egyszerűen áttörölheti lencséit egy optikai ronggyal. Ha alaposabb tisztítási eljárást szeretne, fordulj hozzánk, például ultrahangos tisztítást is végzünk.

Hogyan előzzük meg a szemüveg kapcsolódását?

Szemüvegünket a nap folyamán sok külső hatás éri. Például: télen és nyáron a nagy hőmérséklet különbség, munkahelyi körülmények okozta behatások.A karcolások elkerülése érdekében elengedhetetlen, hogy ne sértse őket. Próbáljon megszokni, hogy szemüvegét tokban tartsa, amikor nem viseli. Kerülje el, hogy a szemüveg lencséjét lefelé hagyja a felületeken.

Hogyan akadályozzuk meg a lencsék összekenését?

Gyakran észlelhet foltokat a lencséken; valószínűleg attól, hogy ujjaival érinti a lencsét, miközben felveszi vagy leveszi a szemüvegét. A lencsék napi optikai kendővel való törlése segíthet a legtöbb szennyeződés eltávolításában. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja szemüvegét potenciálisan rendetlen helyeken, például a konyhában.

Szemüvegek, napszemüvegek és védőszemüvegek gondozása

Ahhoz, hogy szemüvege optimális állapotban maradjon, fontos, hogy vigyázzon rájuk. Mindig tegye le szemüvegét a lencsékkel felfelé, tárolja a szemüveget tokban, amikor nem használja, és rendszeresen tisztítsa meg szemüvegét, a megfelelő módon.

Comments are closed.